Termék Menü


Bambusz

Műanyag nyílászárók

Árnyékolástechnika

Látogatók száma:

Bambusz Tapéta, Falburkoló, Lambéria FelhelyezéseBambusz tapéta, falburkoló, lambéria felerősítése falra:

A textilre ragasztott bambusz roló, valamint a fonallal összeerősített bambusz tekercs kiválóan alkalmas bambusz falvédőnek, falburkolónak, tapétának, lambériának is. A bambuszfalvédőt két féle módon lehet felerősíteni a falra.

1.) Alul, felül léccel körbeszegve és 60-70 cm-enként függőleges léccel keretes szerkezetben. A lécezést facsavarral erősítsük fel. A facsavarok fejét süllyesszük be és fapasztával tapasszuk be, majd az egész lécezést igény szerinti színre pácolhatjuk.

2.) A jó állapotú falatra - mely vakolt és glettelt - közvetlenül is felragaszthatóak ezek a bambusz tekercsek. Így egy nagyon dekoratív bambusz falvédőt, bambusz falburkolót kapunk, mely nem csak szép, de bizonyos mértékben szigetel is, így energiát is megtakaríthat. A falra ragasztás pontos menetét alábbi kisfilmünkön pontosan nyomon tudja követni, akár Önmaga is felrakhatja. Azonban, ha ehhez segítségre van szüksége, kollégáink szívesen állnak rendelkezésére. Hívjon bizalommal, segítünk!A felhelyezés után alaposan és erőteljesen simítsuk fel a falra több mozdulattal. Amennyiben a ragasztóanyag átüt a pálcák között ne ijedjünk meg, a felületet egy vizes ruhával töröljük le. A ragasztó a száradást követően "láthatatlanná" válik.

Jellemző hiba, hogy a fal egyenetlensége miatt kismértékű "púp", vagy "horpadás" van, mely egyébként észrevehetetlen. A bambusz ezt az ívet nem biztos, hogy tudja követni. amikor rányomjuk az anyagot úgy érezzük megfogta, de ezt követően amikor elengedjük a bambusz visszanyeri saját egyenes alakját. Ezt a problémát könnyen orvosolhatjuk. Vegyünk egy kb.: 2 cm széles 5 cm hosszú 5 mm vastag hulladék fadarabot és üssünk bele egy kis szöget (1-2mm vastag 1,5-2cm hosszú). Ezután ezt a léc darabot tegyük oda, ahol elválik a faltól az anyag és a szöget üssük be a bambusz rolón keresztül a falba.

Figyelem! A szöget ne verjük teljesen a falba, mert akkor száradás után sokkal könnyebb lesz kihúzni. Ügyeljük a kihúzásánál arra, hogy a másik kezünkkel megtámasztva a fadarabot, ne húzzuk, hanem a fadarabra támasztva billentsük a fogót. A kihúzást követően marad kb. 1 mm-es átmérőjű lyuk, melyet - amennyiben nagyon zavar minket - parkettafugázó pasztával könnyedén eltüntethetünk.

Kapcsolódó linkek: